28 Şubat 2010 Pazar

ALINMALI mI ALINMAMALI mı?

Dolgu topuk açık yazlık ayakkabılarda güzel ama kışlık botlara gelince ben yine uzun süre ısınamadım bu görüntüye. Ta ki Stockholm'e yerleşene kadar! Herkesin ayağında bu dolgu taban botlar,her markanın sezonunda en çok satılan yine dolgu taban botlar olunca ampül yandı birden:) Aylarca yerden kalkmayan karda topuklu giyip rahat yürüyebilmenin tek yolu onları giymek.
Alıcı gözle de bakmaya başlayınca bazılarını hoş bile buldum diyebilirim. Almadan önce size de sormak istedim.
Ne dersiniz, bu dolgu taban kışlık botlardan birtane alınmalı mı alınmamalı mı? Yorumlarınızı bekliyoruz...



CORNELIA'nın AKSESUARLARI

Stockholm Moda haftası'na gittiğimizde,üzerindeki takıları çok beğenip fotoğrafını çekmek isterken Cornelia ile tanıştık.
Aşağıdaki resimde en sağdaki Cornelia.Üzerindeki bluzün yakalarını, yandaki arkadaşlarının üzerindeki zincir aksesuarları hep o tasarlamış. Bize kartını verdi ve tasarımlarına buradan bakıp alabileceğimizi söyledi. Değişik tasarımları bizim hoşumuza gitti ve sizlerle de paylaşmak istedik.
Koleksiyonları görebilmek için siteye bir şekilde register olmak gerekiyor.Mail attık bunun için.Kayıt yaptırabilirsek sonrasında bu koleksiyonları sizinle de paylaşacağız.

Geleneksellesen Stockholm Aktivitemiz...

Stockholm'e ilk defa gelen butun akraba ve arkadaslarimizi mutlaka favori mekanimiz HELENES KROG'a goturuyoruz. Bu aksamda aynisi oldu ve Turkiye'den gelen bir akrabamizla birlikte yemege gittik. Yemekler inanilmaz buyuk porsiyonlarla (ozellikle makarnalar) servis ediliyor. Bizim buyuk bir zevkle yedigimiz yemek ise pasta beef. Eger Stockholm'e gelirseniz ve caniniz koca bir tabak makarna cekerse buraya gitmenizi tavsiye ederiz...

Kokos Firin Eldivenim...

Bu firin eldivenini gorunce vuruldum, tam bana gore kokos birsey...Stockholm'de EDEN adindaki bu magazada uygun fiyatli sirin seyler bulunabiliyor. Bu eldiveni 10 TL'ye aldim. Ayrica erkekler icin olan versiyonuda var. Magazaya tekrar gittigimde onunda fotografini cekip sizlerle paylasacagim. Siz nasil buldunuz?

27 Şubat 2010 Cumartesi

Yazı hayal ederken WAVE...

Kar görmekten artık gerçekten çok sıkıldık. Sanırız ki bu günlerde birçok kişinin, özellikle de Stockholm'de yaşayanların hayallerini deniz kenarında bir hamakta sere serpe uzanmak süslüyor.
İsveçli tasarımcılar Erik Nyberg and Gustav Ström'ün Belgian dış mekan mobilyaları için tasarladıkları bu hamak ise tam hayalleri süsleyen cinsten değil mi? Adı bile kulağa hoş geliyor; Wave...Bir ağacın gölgesinde uzanıyormuşsunuz hissi uyandırmak üzere dizayn edilmiş wave bizce pek rahat ve keyifli görünüyor.
Ne dersiniz? Şezlongda uzanmak mı yoksa wave mi?

Istiyorummmm amaaaa....

Wolford'u cok seviyorum. Ilkbahar-Yaz 2010 koleksiyonundaki bu coraba bayildim ama bir coraba 100 TL vermek dogru mu bilemiyorum. Hem de benim gibi ilk giyiste coraplarini kaciran birisinin...Hos, Stockholm'de kacik corap modasi cok yaygin ama ben asla giyemem.

Bu taytin fiyatini bilemiyorum cunku magazada yoktu. Ama bunu da cok begendim. Bu daha kalin ve kacirmasi nispeten daha zor oldugu icin sanki bu alinabilir gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz?

TAKUNYALAR HAMAMLARDAN PODYUMLARA TERFİ ETTİ

Hamamlardan bildiğimiz, günlük hayatta belkide hiçbirimizin giymeyi düşünmediği takunyalar moda devlerinin eline geçince zımbalarla, püsküllerle, boncuklarla süslendi ve 2010 trendleri arasında yerini aldı.
Zara, Karl Lagerfeld, Louis Vuitton, Chanel gibi markaların hepsinin 2010 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında takunyalar göze çarpıyor.
Biz hala pek bir kaba buluyoruz ve pek de giyeriz gibi gelmiyor. Tabi söz konusu moda olunca büyük konuşmamak gerekiyor.
Siz ne dersiniz? Modaya uymak adına aşağıdaki takunyalardan birini giyer miydiniz?
CHANEL
DEENA-OZZY
DEREK LAM

KARL LAGERFELD
LOUIS VUITTON

26 Şubat 2010 Cuma

HELENA HÖRSTEDT

İsveçli genç modacılara olan merakımız günden güne artıyor. Keşfettikce onları sizlere de tanıtmaya devam ediyoruz.
Stockholm Moda Haftası'nda, Beckmans College of Design okulu öğrencilerinin tasarımlarına hayran kaldığımızı belirtmiştik. Helena Hörstedt'in de bu okuldan mezun olduğunu öğrenince şaşırmadık o yüzden.
İsveçli bu genç modacının tasarımlarında ilk göze çarpan "siyahlık" ve origami şeklindeki tasarımlar. Müthiş bir yaratıcılık...
Biz bunlardan en azından bir tanesine sahip olmak isterdik. Siz nasıl buldunuz?

KONSERE GELENLER NE GİYMİŞTİ?BEN NE GİYDİM?

Berns şık biryer olduğu için gelenler de haliyle şık giyinmişlerdi. Özellikle erkekler beni çok şaşırttı. Omuzları zincirli T shirtler mi dersiniz, leopar desenler mi:)

Bu iki kızın sırt dekolitelerini çok beğendim ve şık buldum.

Bense spor giyinmeyi tercih edenlerdendim .Ee ne de olsa konser, biraz hoplayıp zıplanabilecek rahat kıyafetler giymek lazım diye düşündüm. Ayrıca dışarısı -19 derecelerde ve yürünemeyecek kadar karla kaplı olunca topuklu giymek başa bela olabiliyor.

Blüz: Zara
Etekler:H&M
(Etekler tek görünse de altına fırfırlı siyah başka bir etek giyip 2sini birleştirdim.H&M mankenlerinin üzerinde hep böyle giydirmişlerdi çok şirin buldum)
Kolyeler:J&C
Çorap: American Apparel



İSVEÇLİ MÜTHİŞ GRUP MIIKE SNOW

Miike Snow adını duyunca bunu tek bir kişi sanmayın. Miike Snow İsveçli bir grubun adı. Henüz duymadıysanız veya dinlemediyseniz bu yazıyı dikkatle inceleyin derim çünkü müzikle ilgileniyorsanız keşfetmeniz gereken gerçekten çok başarılı bir grup.

İsveç'in soğuğundan mıdır nedir bilinmez, buradan gerçekten çok iyi müzisyenler çıkıyor. Karanlık ve soğuktan bunalım olup kendilerini şarkılara veriyorlar sanırım ve ortaya müthiş şarkı sözleri ve müzikler çıkıyor.Örneğin Robyn, örneğin Jay Jay Johanson.

Miike Snow'da onlardan biri.Grup Andrew Wyatt ve müzik camiasında Bloodshy & Avant olarak bilinen Christian Karlsson- Pontus Winnberg ikilisinden oluşuyor. Karlsson aynı zamanda The Fugees ile birlikte turneye çıkan İsveçli hip hop grubu Goldmine üyelerinden.

Dün akşam Berns'de bir konserlerine gitme şansım oldu.Sizin için birkaç video çekebildim. Ama detaylı dinlemek için burayı ziyaret edin derim. Benim favori şarkılarım Burial, Animal ve Silvia.

Konserin yapıldığı mekan "Stockholm Moda Haftası"nda da birkaç defileye gittiğimiz ve müthiş atmosferi olan Berns.Stockholm'e yolunuz düşerse buraya ya bir konser için, ya akşam üstü nefis tatlıların olduğu açık büfesinden tadıp kahve içmeye, ya da akşam inanılmaz lezzetli sushi lerinden yiyip içki içmeye mutlaka gidin deriz. Mekan el yakan cinsten gözrünse de, Stockholm'e ve görünüşüne göre öyle korkulacak fiyatları yok.

İşte mekandan birkaç foto.Yorumu size bırakıyoruz...

KONSERDEN BİRKAÇ VIDEO...

Benim favori şarkım Animal...
"I CHANGE SHAPE JUST TO HIDE IN THIS PLACE BUT I'M STILL STILL AN ANIMAL"


25 Şubat 2010 Perşembe

Saksilarinizi tavana asmaya ne dersiniz?

Saksilari ters sekilde tavana asmak enteresan bir fikir. Patrick Morris tarafindan tasarlanan ve BOSSKE tarafindan uretilen bu saksilar evimize cok farkli bir hava katacak gibi gorunuyor. Sulama islemi nasil yapilacak veya topraklar yere dokulmeyecek mi pek anlamis degilim ama degisik bir tasarim. Eger bu saksilardan almak isterseniz fiyati 25 dolar ve buradan bulabilirsiniz.
Bence ciceksiz bitkiler cok daha hos gorunuyor, ciceklilerin ters durmasina gozum pek alismadi. Siz ne dersiniz?




İSVEÇLİ GENÇ TASARIMCI SANDRA BACKLUND'DAN 2010 KOLEKSİYONU.

Sandra Backlund, İsveç'te adı hızla duyulmaya başlayan yeni jenerasyon tasarımcılardan. İsveç'in kuzeyindeki Umeå Üniversitesinde tarih okurken ani bir kararlar tekstil sınıfına geçen genç tasarımcı, bu güne kadar tasarımlarını sipariş üzerine kendi kendine yapıyormuş. Aşağıda göreceğiniz 2010 koleksiyonu, Backlund'un üretime geçen ilk koleksiyonu.

Biz çok başarılı bulduk,siz ne dersiniz?











 
Related Posts with Thumbnails