13 Nisan 2010 Salı

EGLENCELI ALYANS.../ PLAYFUL WEDDING RING

FOC 'nin ( Freedom of Creation ) genc tasarimcilar icin duzenledigi ilk yarisma, taki tasarimcisi Ted Noten tarafindan bulunan, iki kisinin bir omur boyu bagliligini hem kendilerine hem de baskalarina ispatlayan ALYANS yarismasiydi. 1 Ocak 2010'da duyurulan ve son katilma tarihinin 1 Mart 2010 olan yarismaya 15 basvuru yapilmis. Ted Norten, Frederik Roije ve Janne Kyttanen'den olusan juri Josien Pieters'in ' Reality Check' isimli tasarimini birinci secti.
Juri, Josiens'i Irlanlilarin Claddagh yuzugu (takma sekline gore kisinin kalbinin bos veya dolu oldugunu gosteren geleneksel yuzuk) ve evliligi eglenceli bir yuzukle birlestirmesini övüyor. Ayrica insanlarin kisisel durumlarini Facebook gibi kanallarla iletisim kurarak baskalariyla paylastigi modern caga cok uygun oldugunu soyluyorlar. Siz bu alyansi evliliginizin simgesi olarak almak ister miydiniz?

The first FOC (Freedom Of Creation) Talents competition brief was created by jewelry designer Ted Noten. They have received 15 entries. The jury consisting of Ted Noten, Frederik Roije and Janne Kyttanen selected 'Reality Check' by Josien Pieters as winner. The jury praised Josiens' witty approach to marriage and how she has translated both the historic Claddagh symbolism and today's marriage reality into a playful ring. According to the jury 'Reality Check' fits perfectly to the current trend of people communicating their personal status to the outside world through (online) channels like Facebook. Do you want to buy this wedding ring as your marriage smybol?




5 parcadan olusan yuzuk icice gecen 2 ana parca ve kalbinizin durumuna gore degistirebileceginiz 3 ayri parcadan olusuyor.

The ring, consisting of 5 pieces, can be worn in different configurations.

Nisan Yuzugu / Engagement Ring : Arasina koydugunuz kelebek figuru askinizin ilk safhalarini, mutlulugu ve ozgurlugu simgeliyor.

Evlilik Yuzugu / Marriage Ring : Kafes figuru kelebegin yerlesmesi ve kendine kalacak bir yer bulmasini simgeliyor.

Bosanma Yuzugu / Divorce Ring : Kerpeten ise kafesi keserek kelebegin tekrar ozgur kaldigini simgeliyor.





Yarismanin kosulu alyansin plastik olarak uretilmesiydi ancak paslanmaz celikten yapilan versiyonu da FOC'nin online magazasinda satisa sunulacakmis.

A stainless steel version will be produced and sold in FOC online store.

(http://www.freedomofcreation.com/talents/%e2%80%98reality-check%e2%80%99-by-josien-pieters-wins-foc-talents-2010-q1)

4 yorum:

  1. Sadece nişan evlilik bir arada olsa daha anlamlı olurmuş bence.Boşanma parçasını kim taşımak ister ki?

    YanıtlaSil
  2. biraz gelenekselim sanırım bu konuda, beğenmedim ben :(

    YanıtlaSil
  3. Pelin, sana katiliyorum. O kadar mutlu bir olaya adim atarken bosanmayi hic dusunmemek lazim, hele onu simgeleyen birsey almak dogru degil bence de...

    Rh+, ben evlenirken farkli bir alyans olsun diye cok arastirdim ama esimde senin gibi bu konuda geleneksel oldugu icin klasik alyans tercih ettik.:))Ama ben hem beyaz altin hem de sari altin aksesurlarimla kullanabilmek icin alyansimin yarisini mat beyaz altin diger yarisini da sari altin yaptirdim ve cok memnunum...

    YanıtlaSil
  4. benimkide öyle:))tam tarif ettiğin gibi:)

    YanıtlaSil

AKLINIZDA NE VAR HAYDİ BİZE DE SÖYLEYİN!

 
Related Posts with Thumbnails