Malum İsveç somon cenneti.Ben de elimden geldiğince değişik tarifler bularak bu sağlıklı yemeği haftada en az 2 kere yapmaya çalışıyorum.Bugün yaptığım en kolay ve en lezzetli somon tarifini sizinle paylaşmak istedim.(Sıkca yaptığım diğer bir somon ise sevgili Deniz Berdan'ın birbirinden hafif ve lezzetli tariflerini paylaştığı "Skinnycook" bloğundan "Hafif somon burger". Tarifini www.dbskinnycook.blogspot.com 'dan bulabilirsiniz!)
If you live in Sweden,you really can eat lots of fresh and delicious salmon.Thats why I'm always trying to find new recipes of salmon.Today I wanted to share one of them with you. It's one of the easiest and delicious recipe you can do with salmon.(The other one is "salmon burger" which ı've learned from Deniz Berdan's blog "skinnycook",which is full of delicious and healthy food.You should also try "salmon burger" recipe from her blog www.dbskinnycook.blogspot.com.
İhtiyacınız olan malzemeler somon(kemiksiz mümkünse derisiz. Eğer derisi varsa çıkartın),soya sosu,taze zencefil,karabiber,dilerseniz tuz(yalnız tuzu tavsiye etmiyorum çünkü soya sosu zaten yeterince tuzlu oluyor)
You only need Salmon(prefer salmon file), soy sauce, fresh ginger, black paper and if u want you can add some salt but I don't recommend salt because soy sauce is salty enough.
Fesleğen'in kabuklarını soyun.Ben 3 somon için bukadar zencefil kullandım. Rendenin en ince kısmıyla zencefili somonların üzerine rendeleyin.
Peel the ginger.I used this amount of ginger for 3 salmon file.Grate the ginger on salmons with the thinnest part of grater.
Son olarak üzerine bolca soya sosu dökün. Tüm somonlar bulanacak şekilde miktarı kendiniz ayarlayabilirsiniz..Biraz da karabiber ekledikten sonra dobuzdolabında 40 dakika kadar bekletin somonları ve 30-35 dakika fırında pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.Ne kadar kolay ve lezzetli olduğuna şaşıracaksınız.
Pour the soy sauce on the salmon.You can arrange the amount depending on how many salmons u have. Just be sure that salmons are getting wet with the soy sauce. After adding some black paper,put them into the frige and wait 40 minutes. After 40 minutes cook it in the owen about 30-35 minutes.You'll be surprised when u see how easy and delicious it is.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
AKLINIZDA NE VAR HAYDİ BİZE DE SÖYLEYİN!