16 Şubat 2010 Salı

PROFESYONEL MAKYAJA KAFAYI TAKTIK! İŞTE BİZİM "OLMAZSA OLMAZ" LAR LİSTEMİZ...

Stockholm'e ilk yerleştiğimiz zamanlarda o kadar çok boş vaktimiz oldu ki, sürekli birşeylere kafayı takıp araştırıp durduk. Bunlardan biri de profesyonel makyaj'dı. Özellikle Ebru sabahlara kadar oturup makyaj teknikleri, alınması gereken malzemeler vs. üzerine resmen uzmanlaştı.

Tabi birşeye kafayı takarsanız, hele birde konu makyaj ise almanız gereken şeylerin haddi hesabı olmuyor. Birsürü makyaj fırçası, paletler, rujlar, farlar derken insan kendinden geçiyor. Biz de araştırdık, en uygun fiyatlı olanları bulduk, aldık, denedik ve şimdi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ben çok ağır makyaj yapmayı ve makyaja çok uzun saatler ayırmayı sevmediğim için en temel malzemeleri almayı tercih ettim. Tabi "temel" herkese göre değişir, biz uzun süredir takip ettiğimiz makyözlerin tavsiyeleri doğrultusunda yaptık alışverişimizi...

TEMEL İHTİYAÇLAR

Öncelikle makyajın hemen akmaması için(özellikle yağlı ciltlerde) primer yani sabitleyici kullanmak çok faydalı oluyor.

Göz makyajı için Too Faced'in primer'ını bütün makyaj forumlarında çok övüyorlardı.Takip etiğimiz birkaç makyözden de bu markayı duyunca denemeye karar verdik ve tavsiye ediyoruz.
Yüz için ise yine en çok tavsiye edilen Smash Box photo finish primer'ı tercih ettik. Yüzünüze sürdüğünüz anda yumuşacık ve ipek gibi oluyor cildiniz ve gerçekten makyajınızın ilk anki kadar canlı görünmesini sağlıyor.

Güzel ve doğal bir makyaj için en çok paraya kıyıp özenle seçilmesi gereken malzemeler fondoten ve pudra. Yanlış fondoten hem çok yapay bir görüntü veriyor hem de 1 günde cildinizi mahvedebiliyor.


Cildim çok hassas ve kuru olduğu için uzun araştırmalarım ve denediğim onca fondotenden sonra Estee Lauder Double Wear fondotende karar kıldım ve çok memnunum.
2. adım ise fondoteni tamamlayacak pudra.Yine Estee'nin Double wear pudrasını tercih ettim. Fondotenle birlikte kullandığımda gerçekten porselen gibi bir görüntü veriyor.

Sıra geldi makyaj fırçalarına..O kadar çok fırça var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor. Ebru birsürü fırca aldı. Ama ben dediğim gibi çok fazla vakit ayırmayacağımı bildiğim için temel olan birkaç fırçayı almayı tercih ettim. Şansıma Mac'de böyle bir set vardı.


1- 209SE Eye liner brush
2-219 Pencil brush(far sürmek için)
3-129SE allık fırçası
4- 190 SE Fondoten fırçası.

Bu set dışında yine "olmazsa olmaz" dedikleri 2 fırça daha aldım ve iyiki almışım.

MAC 217 Blending Brush, özellikle "smokey eye" için muhteşem. Ayrıca abartısız gölge yapmak için çok güzel bir şekilde dağıtıyor farları.

208 Angled brush ise göz altına far,eye liner sürmek için iyi bir seçim.Özellikle benim gibi göz altına far sürmeyi beceremeyenler için:)

Peki bu fırçaları nerede kullanacağız? Tabiki renk renk farlar sürerken.

Ayrı ayrı birsürü far almaktansa biz bu seti almayı tercih ettik. Hem de sadece 18.95 dolara. Costal Scents'den şaka gibi fiyatlara bu setlerden sizde birtane edinebilirsiniz. Tık tık


Ve son olarak tabiki makyaj fırçalarınızın temiz olması ve renklerin birbirine karışmaması için onları temizlemeniz gerekiyor. Biz bunun için çok da pahalı olmayan Isa Dora'nın Brush Cleanser'ını seçtik.


Allık ve göz altı kapatıcınızı da sürdükten sonra makyajınızın gün boyunca bozulmaması ve yüzünüzde kat kat fondoten ve pudra varmış görüntüsünü azaltmak için makyaj sabitleyicisini genişce bir allık fırçasına sıkıp yüzünüzde gezdirirseniz tamamdır. Ben makyaj sabitleyici olarak Sephora'dan çok ucuz bir fiyata aldığım bu sabitleyiciyi kullanıyorum.


BİRAZ ŞIMARIKLIĞA KAÇANLAR:)

Temel şeyleri aldıktan sonra kendimize bir dur diyemedik. Bu güzel fırçaları koymak için birde fırça çantası sipariş ettik. Ne yapalım internetten fiyatı çok uygundu:)


Birde bu fırçaları almadan edemedik. Eco Tools'dan aldığımız bu fırça seti "mineral brush set" yumuşacak, dağılmıyor ve yine en çok tavsiye edilenlerden. Ayrıca 11.75 dolar olan fiyatı da diğerlerine göre uygun geldi. Siz de bakmak isterseniz tık tık


Son olarak allığınızı sürdükten sonra yanaklara hafif ışıltı vermek için Mac'in Powder Blush'ını aldım. Ben çok yapay durmasın diye "Honour frost" rengini tercih ettim.

4 yorum:

  1. Esteenin o fondoteni bende inanilmaz yapay durmustu, kisiden kisiye degisiyor iste. Fazlasiyla kapatici bir urun, ben biraz daha sheer fondoten seviyorum.O far bazi cidden iyi, Urban Decay de cok iyi bu arada aklinizda olsun. Hmm bi de dogal allik seviyorsan MAC Style,Springsheen,Well Dressed filan da guzel. Nars Orgasm bir de tabi.

    YanıtlaSil
  2. Tuguna, Estee'nin fondotenini kapatici oldugu icin Ben cok sevdim cunku benim cildimde biraz gunes lekeleri var, bende Imge'nin tavsiyesiyle almistim ama renk tonunu tutturamamisim:)) Urban Decay'i cok duyduk ama Isvec'te Too Faced'i bulunca onu deneyelim dedik. Tavsiyen icin cok tesekkurler, deneyecegiz...Ebru

    YanıtlaSil
  3. benim göz makyajım anında akıyor tavsiyenizi dinleyip hemen edineceğim bir tane sağolun kızlarr....muckssss

    YanıtlaSil
  4. Adsiz, far bazi icin Urban Decay veya Too Faced'i tavsiye ederim. Goz kalemi olarak benim en cok memnun kaldigim marka Beyu. Mutlaka denemeni tavsiye ederim ayrica cok sahane renkleri var. Eger far kullanmiyorsan goz kapagina ve altina transparan pudra da surmek ise yarayabilir.

    YanıtlaSil

AKLINIZDA NE VAR HAYDİ BİZE DE SÖYLEYİN!

 
Related Posts with Thumbnails