11 Mart 2010 Perşembe

Sait Halim Pasa Yalisi'nda Dugun....

Stockholm'e tasininca Turkiye'de tasarladigin bir seyi diktirmenin veya yaptirmanin ne kadar onemli, kolay ve guzel oldugunu anladim. Burada bir fermuari 50 TL'ye degistiriyorlar. Benim Turkiye'de terzi Ahmet amcam ve marangoz Yusuf usta vardi ve ne kadar abuk subuk seyler istesem de yazik ugrasirlar yaparlardi.

2006'da bir arkadaşımızın dugununde ne giyecegim diye dusunurken boyle bir kemer ve bluz aklima geldi, hemen kumaslarimi alip Ahmet amcama gittim ve asagida gordugunuz kombini olusturdum. Turkiye'ye gitme arifesinde bu tarz seylere ozlemim artti saniyorum.

When we've moved to Stockholm, I understood the beauty and importance of being able to have a dress sewed.In Stockholm, you pay 50YTL even for a zip change. I had my own tailor in Turkey and they used to sew whatever ı want.In 2006, while going to our friend's wedding, ı decided to create my own clothes.I bought the fabrics and went directly to my tailor Ahmet. At the end they sewed me this blouse and belt. I think ı really start missing these kinds of things a lot on the eve of going to Turkey.

8 yorum:

  1. çok yakışmış,tulum mu onu anlamadım fotodan?

    YanıtlaSil
  2. evet evet ikisi de çok hoş 4 sene sonra bile :)

    YanıtlaSil
  3. Rh+, cok tesekkurler. Tulum degil ustu bluz altinda da salvar kesim pantalon var.

    YanıtlaSil
  4. Baria, begenmene sevindim. O kemeri yapabilmek icin neredeyse 1 elbiselik kumas kullanmistik:))

    YanıtlaSil
  5. cok haklisin burda el emegi cok degerli degerli olmasina bisey demiyorumda bulmak okadar zorki adam gibi bi usta :)) acikcasi burda ne terziye,ne kuaföre hic ama hic guvenmiyorum ..kiyafetin hos ama kemerin cok degisik ve guzel ...

    YanıtlaSil
  6. Özellikle sırt detayına bayıldım çok zarif gözüküyor...

    YanıtlaSil
  7. sELIFm, ben burada 1 kere kuafore gittim ve sonuctan hic memnun kalmadim. Ne sacimin kesildigi belliydi ne de fon cekildigi. Sonrada hep Turkiye'de kestirmeye basladim ama fonlu sacla gezmeyi cok ozledim. Turkiye'deyken hergun fon cektirecegim:)) Bir de en buyuk dert manikur...Guzel yorumlarin icinde ayrica tesekkurler...

    Did Dans La Mode, cok tesekkur ederim...

    YanıtlaSil
  8. fikir şahane..sade bir kıyafetı canlandırıcı etkı yapar o kemer olayı.sanırım ipek kumas gibi birşey belinizdeki....bi köşeye not edeyım bu fikri.teşekkürler .

    YanıtlaSil

AKLINIZDA NE VAR HAYDİ BİZE DE SÖYLEYİN!

 
Related Posts with Thumbnails